Pinot Grigio en Pinot Gris: de verschillen

Hoewel Pinot Grigio en Pinot Gris dezelfde druif kunnen zijn, is het enigszins passend dat er twee verschillende namen bestaan, omdat de druif twee totaal verschillende wijnstijlen kan maken.

Olijfolie Wijn
1 min readOct 15, 2021

Terwijl Pinot Grigio uit Italië vaak eenvoudig en verfrissend is, is Pinot Gris uit de Elzas intens geconcentreerd en veelzijdig, met smaken zoals witte bloem, honing, appeltaart, paddenstoelen en exotische kruiden. Elzasser Pinot Gris, hoewel het zeker droog kan zijn, heeft vaak wat restsuiker en kan behoorlijk vol zijn.

Bekijk een nieuwe kant van een oude druif met VinePair’s geïllustreerde gids voor Pinot Gris uit de Elzas.

Foto bron, wikipedia

Italiaanse Pinot Grigio is een van de meest alomtegenwoordige, catch-all witte wijnen. Hoewel Pinot Grigio in feite dezelfde druif is als de Pinot Gris die het vaakst wordt gezien in de Elzas en Oregon, voorspelt de verschillende spelling een andere stijl van wijn.

Een neutrale druif, Pinot Grigio heeft de neiging vrij zacht te zijn zonder de scherpe zuurgraad van andere internationale witte variëteiten. Hoewel het een rondere wijn is met meer body dan verwacht, staat Pinot Grigio ook bekend als schoon en gemakkelijk te drinken.

Denk je dat je een Pinot Grigio-professional bent? Leer het nog beter kennen met onze geïllustreerde gids!

--

--